BALENPERS

DIRECT CONTACT 030 656  46 08

Een helpende hand in argrarisch loonwerk en grondverzet

Ronde balen persen en wikkelen

Om in korte tijd onze klanten te kunnen bedienen, persen wij met 3 MC HALE FUSION PLUSpersen. Deze bedrijfszekere machines hebben zich jarenlang bewezen in de praktijk en ze staan bekend om de betrouwbare techniek in het persen van een strakke baal.

Bekijk de video

Foliebinding

De persen kunnen binden met folie i.p.v. net : dat zorgt voor arbeidsgemak met voeren en een betere silagekwaliteit / conservering door minder lucht in de baal. Doordat het stretchfolie al in de perskamer wordt aangebracht, wordt er meer lucht uit de baal gedrukt. Dit resulteert in beter gevormde, strakkere balen.

zie folder

Wegen & drogestofmeting

Ter aanvulling op het maken van balen biedt H.H. de Heus de klanten een uniek systeem aan. De balen kunnen indien gewenst worden gewogen. Daarnaast wordt ook de droge stof gemeten, zodat van iedere  baal duidelijk is wat er in de baal aanwezig is en hoeveel. Uiteindelijk kan er na afloop een bon worden geprint met het aantal balen, gewicht en droge stof.

Snijden

De pers geeft de mogelijkheid voor zeer kort snijden, hierdoor is de baal makkelijk te verwerken. Voor het snijden van het gras heeft u keuze uit geen,12 of 25 messen.

Pioneer toevoegmiddel

Verbeter uw kuilkwaliteit met Pioneer Silage Inculanten.

  • Betere conservering
  • Hogere voedingswaarde
  • Stabiele kuilen

zie folder